princess-diana-bride

Ο κόσμος μπορεί να δει από κοντά το νυφικό της Νταϊάνα- Για πρώτη φορά έπειτα από 25 χρόνια

Λάτρεις της μόδας αλλά και φαν της βασιλικής οικογένειας μπορούν από σήμερα να δουν από κοντά το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Το νυφικό της Νταϊάνα εκτίθεται από σήμερα- για πρώτη φορά έπειτα από 25 χρόνια- στο Παλάτι του Κένσινγκτον. Οι γιοι της, πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι δάνεισαν το φόρεμα στην έκθεση που θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η δημιουργία των Ντέιβιντ και Ελίζαμπεθ Εμάνουελ είναι ένα από πιο διάσημα νυφικά στην ιστορία, σύμφωνα με τους διοργανωτές της έκθεσης. Έχει ουρά μήκους 7,6 μέτρων, κεντημένη με πούλιες, η οποία είχε «γεμίσει» τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου τον Ιούλιο του 1981, όταν η Νταϊάνα παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο.

Στο μπούστο του νυφικού υπάρχουν κομμάτια δαντέλας που ανήκε στην Μαρία του Τεκ, την προγιαγιά του πρίγκιπα Κάρολου. Το φόρεμα έχει μεγάλα, φουσκωτά μανίκια, με βολάν από ταφτά και φιόγκους, χαρακτηριστικά στοιχεία της μόδας στις αρχές της δεκαετίας του ‘80.

Εκτός από το νυφικό της Νταϊάνα, «κόσμημα» της έκθεσης είναι ένα σπάνιο ολοκληρωμένο δείγμα της τουαλέτας που είχε φορέσει η βασίλισσα Ελισάβετ η βασιλομήτωρ, στη στέψη του συζύγου της.

Η έκθεση «Royal Style in the Making»- που εξερευνά το πώς είναι να δημιουργεί ένας σχεδιαστής ένα ένδυμα για μέλος της βασιλικής οικογένειας- περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δημιουργίες, σχέδια, δείγματα υφασμάτων και φωτογραφίες από τη συλλογή των βασιλικών φορεμάτων που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

Καλάθι αγορών